VIVA ITALIA! Italiaanse fabrikanten in het zonnetje ☼

Molteni & C

In 1934 richtte Angelo Molteni zijn eigen bedrijf op in Giussano, vandaag de dag Monza, een echt meubel district. Zijn ambachtelijke werkplaats werd al snel een synoniem voor producten van topkwaliteit. 

1955: Molteni nam deel aan de eerste "Mostra Selettiva'' een internationale meubelwedstrijd in Cantù, met een ontwerp van de Zwitserse architect Werner Blaser, die de eerste prijs won. De ladekast, met een geometrisch gewricht, was het eerste prototype van een modern meubelstuk.

De jaren daarop is Molteni vol in ontwikkeling, in de particuliere branche, maar ook in de project markt. Molteni haalt de een naar de andere grote designer binnen om voor hun producten te ontwikkelen en winnen de ene na de andere prijs. In 1994 ontving Molteni & C de Compasso d'Oro voor zijn carrière.

"Een van de belangrijkste spelers in de Italiaanse meubelcultuur", aldus de jury, "het heeft bewezen een reeks producten te presenteren die zijn ontworpen met constante waardigheid, gegarandeerde kwaliteit en een brede visie op de culturele context".

Vanaf 2004 tot heden: Ter ondersteuning van zijn internationale expansie heeft Molteni & C de Divisione Imbottiti (gestoffeerde meubelen) gecreëerd en is het binnen enkele jaren uitgegroeid tot een van 's werelds toonaangevende fabrikanten met ontwerpen van Patricia Urquiola, Ferruccio Laviani, Rodolfo Dordoni, Hannes Wettstein en Ron Gilad, om er maar een paar te noemen.

 

Riva 1920

Het begon allemaal in 1920 in Cantù, in het hart van Brianza, in een kleine door een familie gerunde werkplaats, opgericht door Nino Romano en gespecialiseerd in de productie van massief houten meubels in klassieke stijl.

Vandaag de dag is Riva 1920 een gerenommeerd bedrijf dat internationale samenwerkingen heeft opgebouwd met internationaal bekende designers die de evolutie van Riva naar de wereld van duurzaam design markeren.


Naast het Amerikaanse herbebossingshout, introduceerde het bedrijf gerecycled hout zoals de oude Nieuw-Zeelandse Kauri, de markeringsposten van de Venetiaanse lagune en de Libanese ceder, om de wereld eraan te herinneren dat hout een hernieuwbare maar niet oneindige bron is. Duurzaamheid, design, onderzoek, sociaal bewustzijn en culturele promotie worden een fundamenteel onderdeel van de activiteit van Riva 1920.

''Produceer met eerlijkheid om onze meubels te overhandigen aan toekomstige generaties, artikelen te bouwen die tijd trotseren en onze omgeving volledig respecteren ".Het is een idee dat het bedrijf definieert als een producent, gebouwd op basis van tradities, cultuur, creativiteit en innovatie.


De liefde voor de natuur en de zoektocht naar een betere kwaliteit van leven bepalen de hartslag van dit bedrijf, waar vakmanschap en waarden gecombineerd worden met de allernieuwste technologie en waar design en aandacht voor detail samenkomen om iets bijzonders, unieks en tijdloos te creëren.