Sunway WINTERACTIE

Nu tijdelijk gratis Top Down/Bottom Up-bediening bij aankoop van Sunway Duette en Plissé Shades. De Duette en/of Plissé-gordijnen kunnen hierdoor vrij voor het raam gepositioneerd worden. Dit zorgt voor een optimale lichtval, gecombineerd met optimale privacy. Praktisch én decoratief!


De kortingsactie is geldig t/m 28 februari 2019.


Duette® Shades, ook wel duette gordijnen genoemd, bestaan uit twee lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. Behalve dat Duette® Shades decoratief zijn geeft deze structuur het product een aantal effectieve en functionele eigenschappen:

  • Isolerend: u kunt op stookkosten besparen in de winter.

  • Reductie van warmteopname in de zomer.

  • Verbeterde akoestiek in huis.

Isolerend

Uit onderzoek van Stichting Milieu Centraal blijkt dat duette gordijnen het meest effectieve type raambekleding is om energie te besparen. De honingraatstructuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Verduisterende duette gordijnen hebben daarnaast een speciale isolerende aluminium coating aan de binnenzijde.

De potentiële besparingen zijn het grootst in combinatie met enkelglas in de winter. Bij de combinatie enkelglas met duette gordijnen kan het warmteverlies tot wel 60% gereduceerd worden.

Bij de combinatie dubbelglas met duette gordijnen kan het warmteverlies tot wel 46% verminderen. Het is lastig om concreet te zeggen wat dat voor de hoogte van de energierekening betekent, omdat iedere woning anders is en het gasverbruik van meerdere factoren afhankelijk is. In een gemiddelde woning met enkel glas kan de energiebesparing oplopen tot 18%. Daarnaast kan door de hogere binnentemperatuur de thermostaat lager gezet worden, wat op jaarbasis nog zo’n 7% zou kunnen schelen.

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Kijk dan eens op de Duette®Shades Energiebesparingscalculator.


Reductie van warmteopname in de zomer

In de zomer weert duette raamdecoratie de warmte van de naar binnen schijnende zon, door de goede reflectie van de zonnestraling. De warmteopname kan tot 78% gereduceerd worden. Zo blijft het in de zomer aangenaam koel binnen. Bovendien beschermen Duette® Shades uw interieur tegen verbleken door zonlicht.


Verbeterde akoestiek in huis

Duette® Shades hebben een zeer hoog geluiddempend vermogen. Zelfs in de moderne architectuur waarin veel beton, glas en metalen gebruikt worden, zullen Duette® Shades de akoestiek aanzienlijk verbeteren. Dit verhoogt het wooncomfort. Duette® Shades zijn uitgebreid getest door Fraunhofer IBP, een gerenommeerd Duits onderzoeksinstituut op het gebied van bouwfysica en door Stichting Milieu Centraal, een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijks leven.