Pracht & Praal bij VDI

Sinds half sept hebben wij de prachtige stoffen en behangstalen van Jakob Schlaepfer bij ons in de winkel. Als u al voorbij bent gelopen bij ons in de showroom heeft u het misschien al zien schitteren in de textiel etalage. Deze ontwerper werkt met de grootste couturiers over de hele wereld. Denk hierbij aan Louis Vuitton, Chanel, Burberry ect. Op de catwalk zijn deze mooie stoffen al jaren te zien. Door de prachtige samenwerking met Création Bauman zijn er ideeën en stoffen voor meubels, gordijnen en wanddecoraties gemaakt. Wil je meer weten lees dan het artikel en bekijk de prachtige foto’s.


Wie is Jakob Schlaepfer?

Jakob Schlaepfer verrijkt al meer dan 100 jaar de wereld met stoffen.

Elke collectie begint met textielvisies voor mode en architectuur. De unieke combinatie van nauwgezet handwerk en industriële productie wat leidt tot een luxueus product dat fascineert is met zijn exclusiviteit en schoonheid. Het ontwerpteam creëert elk jaar meer dan 1200 nieuwe stoffen - altijd met de ambitie om klanten wereldwijd te imponeren met innovatieve ideeën en hoogwaardige afwerking.

De stoffen worden bedacht, getest en gerealiseerd in St. Gallen, Zwitserland. De eigen productie en nauwe samenwerking met lokale partnerbedrijven stelt Jakob Schlaepfer in staat experimenteel te werken en flexibel in te spelen op de constante veranderingen in de mode.


Jakob Schlaepfer, van oorsprong een borduurbedrijf, heeft de technologische ontwikkelingen voortdurend aangepast aan de eigen doeleinden van het bedrijf. Tegenwoordig maakt het bedrijf bijvoorbeeld gebruik van lasersnijden, digitaal printen en de modernste borduurmachines. Dit heeft de stofverwerkingsopties uitgebreider en veelzijdiger gemaakt.

De modestoffen, interieurstoffen en accessoires van Jakob Schlaepfer zijn divers en toch onderscheidend. Het bedrijf is niet gebonden aan één stijl. In plaats daarvan wordt het gekenmerkt door de combinatie van lokale cultuur en textieltraditie met toekomst-georiënteerd ontwerp.

Jakob Schlaepfer is een inspiratie voor couturiers, architecten en stoffenliefhebbers over de hele wereld.Jakob Schlaepfer Interieurstoffen

- Trama is een veelkleurige bloemen - jacquardstof, waarbij delen van de kettingdraden gedeeltelijk zijn weggelaten. Het effect van de losse inslagdraden doet denken aan een digitale storing, maar dan in het equivalent van een web afbeelding.

- Filo is een meesterwerk van jacquard - weven en een adem van niets. Kleurrijke, los geweven inslagdraden zijn gewikkeld in een transparante organza.

- Bij Filo Punto wordt een print toegevoegd. Ze kunnen beide worden gebruikt als semi- transparante draperie.

- Een technische innovatie, Bauhaus en Sophie Täuber-Arp zijn de inspiratie voor Sophie, het geborduurde mozaïek, gedeeltelijk bedrukt met een genereus geometrisch ontwerp.

- Het oppervlak van Elopaille, een klassiek paillettenborduurwerk waar Jakob Schlaepfer bekend om staat, doet denken aan geanodiseerd aluminium. De vier kleuren schitteren levendig in koningsblauw, chartreuse, bruin en grijsblauw.

- Nanette, een romantische landhuisstof voor de 21e eeuw, fascineert de combinatie van een klassieke katoenen jacquard met folieapplicatie, aangebracht door de nieuwste laserborduurtechnologie.

- Toon is een geweven barré-streep, royaal, veelkleurig, met verfijnde ombre-effecten. Geconstrueerd met gouden lurex in de schering en talloze kleuren in de inslag, een meesterwerk van weven.

- Porselein beschilderd voor het raam? Worcester pailletten borduren, bedrukt met grote boeketten, maakt het mogelijk.

- Celerina haalt inspiratie uit de luxe St.Moritz chalets.

Een nepbont geborduurd met pailletten, tegelijkertijd avant-garde en traditioneel.

- Luchtig, licht linnen is het basismateriaal voor de prints Pia en Lia.

Pia is een modern schilderij voor het raam en Lia zet het idee uit de 19e eeuw voort met zijn weelderige bloemenornamenten, in een moderne interpretatie.


Jakob Schlaepfer Wandbekleding


Jakob Schlaepfer lanceert acht nieuwe wandbekledingsontwerpen voor 2020 met de onmiskenbare en unieke Jakob Schlaepfer-signatuur.

Hoofdpersonen zijn narratieve grenzen en weelderige, grootschalige herhalingen. De dessins zijn gedrukt op een mat vlies, Vello genaamd, of de basiskwaliteit Glinka met een holografische iriserende folie.

Vello Vernice en Vello Emilio maken abstracte schilderijen voor aan de muur.

Met sterke penseelstreken en onconventionele kleuren slaat Jakob Schlaepfer nieuwe wegen in bij het ontwerpen van behang.

Glinka Rello is een behang als een oversized aquarel. Het oogverblindende hologrameffect van Glinka voegt diepte toe aan de rijke kleuren van de abstract geschilderde bloemen.

In het Glinka Kiriko behang, dat als rand is aangelegd, zitten allerlei dieren verstopt. Een verborgen objectontwerp met veel te ontdekken.

Vello Bijoux een ornament bestaande uit sieraden en iriserende glazen kroonluchters, "Diamonds are a girls best friends"!

De twee ontwerpen Glinka Abbonda en Vello Stafford zijn barokke weelde. Beide uitgevoerd als een oversized rand in de rijkdom aan vormen en kleuren die Jakob Schlaepfer heeft. Glinka Catena, gedrukt op de kwaliteit met hologrameffect, is geïnspireerd op een schering.