Outdoor collection by Kymo

Het weer is op zijn best en de zon is bijna zomers. Vakanties worden tegenwoordig geannuleerd, dus we halen het beste uit de situatie en het weer thuis. De buitentextiel van Kymo is gericht op het leven in de open lucht.   In deze blog meer over de nieuwe karpetten, bestsellers en duurzame materialen.


TWEE NIEUWE ONTWERPEN

Dit jaar zijn de twee nieuwe ontwerpen TWILIGHT en JUNGLE toegevoegd aan de Kymo-collectie die zowel geschikt zijn voor gebruik binnen-en buitenshuis.

En toch staan de karpetten ook prachtig binnenshuis. Het fijne polyestergaren, gemaakt van gesmolten PET, voelt dankzij het gesloten oppervlak zowel duurzaam als zacht aan. Kleine lussen worden tijdens de productie dicht bij elkaar genaaid om een luchtig oppervlak te creëren.

Dit wordt dan onregelmatig met de hand geschoren, zodat sommige lussen opengesneden worden en andere intact blijven. Dit geeft JUNGLE een heerlijk levendige uitstraling die het regenwoud in

de woonkamer brengt.MIXTAPE De bestseller voor buiten MIXTAPE!

Zoals bijna alle Kymo producten is MIXTAPE niet alleen verkrijgbaar in rechthoekige vorm, maar natuurlijk ook in rond. Er is echter een klein bijzonder kenmerk, aangezien de productie van een ronde MIXTAPE enigszins verschilt van die van een hoekige.


Om een ronde karpet te maken, leg je niet meerdere rijen van de fijne vlechtjes naast elkaar, maar gebruik je een enkele lange vlecht om een langzaam groeiend Chelsea knotje te maken. Hierdoor is het formaat weer zeer flexibel en heeft het zijn eigen karakter zelfs in ronde vormen.DUURZAME KARPETTEN VAN RECYCLED PLASTIC FLESSEN Polyester karpetten creëren dat aparte loungegevoel en zijn duurzamer dan de meeste andere stoffen. Ze hebben geen uitgebreide zorg nodig en behouden hun schoonheid lang. Maar waar komt het materiaal in de eerste plaats vandaan?

Recycling van plastic flessen Iedereen kent het en gebruikt het dagelijks: PET is een zeer veelzijdig materiaal, veel gebruikt voor verpakkingen, voedselcontainers en plastic flessen. Tegenwoordig wordt er steeds meer PET geproduceerd, maar veel wordt ook weggegooid. Dit maakt de kwestie van recycling steeds kritischer. Gelukkig kan PET opnieuw worden verwerkt en omgezet in polyester voor gebruik in de textielproductie. Stoffen gemaakt van polyester nemen zeer weinig water op en zijn scheurvast.

Voor hun nieuwe collectie ontwikkelde Kymo twee bijzonder duurzame modellen, met hun poolmateriaal gemaakt van 100% gerecycled PET. Gebruikte plastic flessen worden omgesmolten en tot een sterk, weerbestendig garen gesponnen.   De JUNGLE en TWILIGHT worden geleverd zonder extra steun om afwatering mogelijk te maken gebruik buitenshuis. Polyestervilrug voor gebruik binnenshuis is op aanvraag verkrijgbaar. Het gerecyclede PET heeft een goed herstellend vermogen, is antistatisch, UV-bestendig en geschikt voor vloerverwarming. Zoals alle Kymo karpetten worden ze op bestelling handgemaakt, waardoor overproductie en afval worden verminderd.


Wil jij meer informatie over de outdoorcollectie van Kymo?

Kom dan bij ons langs in één van onze winkels.