Oudewijvenzomer!

Bijgewerkt op: 10 sep. 2020


'De oker-paars-rode herfstperiode is aangebroken, oftewel de Indian Summer periode! Van mijn grootouders leerde ik dat het officieel de oudewijvenzomer heette, gebaseerd op het idee dat na een compleet verregende zomer en er plots sprake was van schijnheilig mooi weer waar je toch niet meer van kon genieten. De vakanties waren immers toch al voorbij en de avonden konden lang niet meer zo zwoel warm blijven door de seizoenswisseling.

Maar met de term ‘Indian Summer’ komt de Amerikaanse wereld om de hoek kijken. Dan denk je onmiddelijk aan de prachtig verkleurende bossen aan de oostkusten aldaar en zie je jezelf onmiddelijk op een veranda zitten met een lekker dekentje turend naar die oranje paarse luchten met de ondergaande koperen bol. Dus ik spreek van het Indian Summer-gevoel, een periode waarbij we met het huidige klimaat en met een handje hulp van de huidige stand der techniek niet zomaar meer hoeven te denken aan koud en regenachtig herfstweer.


Hoe pakken we die eeuwige zomerse verwensfeer op?

Denk aan spannende contrasten met pure materialen gebruiken, als keramiek, hout, marmer, metaal, hout, glas, maar ook rijke textiele stoffen met een niet al te synthetische uitstraling; hoe natuurvriendelijk ze ook verwerkt mogen worden.

Verbeterd kleurgebruik (lekker tijdloos maar toch sterk) komt daarbij direct de hoek kijken, net als de toepassing van kleine ‘spitsvondigheden’. Denk bijvoorbeeld eens aan souvenirs die je vanuit prachtige, verre vakantieoorden hebt meegenomen maar die bij thuiskomst misschien toch niet zo goed pasten in de sfeer van jouw interieur. Wie weet hoe ze uit de doos der vergetelheid van zolder opgevist kunnen worden om alsnog iets bijzonders te doen met het Indian Summer interieur. Toon het souvenir eens aan onze adviseurs bij VDI en wie weet kan de deze een startpunt vormen van de nieuwe stijl: een beeld, een kruk, pouffe, schilderij, Inheems kleed, bijzondere foto's of bijzettafel. Okay, misschien is het wat kitsch, maar plaats het maar eens op een geheel eigentijdse manier en zie hoe goed het uit kan komen.

Met de toevoeging van onze talloze ideeën en pure kennis kunnen we functionaliteit en comfort toevoegen aan de feel-good-factor. Een mooie toevoeging vormen onze nieuwste origami-lampen uit Denemarken, gemaakt van traditioneel papier en mileuvriendelijke kunsstoffen. Doordat de vormen een grote schoonheid bevatten kunnen er karaktervolle effecten mee uitgehaald worden. Ook zijn de vouwpunten verkrijgbaar in handgeschilderd effect. Ikzelf zie er direct een eigentijdse Marokkaanse lamp in, waarop het thema van het Mondaine Marakesh is geboren. Gebruik vervolgens meubels van het magische notenhout van Riva 1920, de textielstoffen van Pierre Frey, Dedar of Sahco met een eigen collectie gefotografeerde klassieke voordeuren uit Marokko.....en opeens...uw eigen brutale kijk op de wereld van het mixen is begonnen via een Deense lamp!

Van Duivenboden biedt een wereld van mogelijkheden, kennis, culturen, humor, mode en persoonlijkheid en daarom is onze slogan nog immer sterk voelbaar:

Stap in de wereld van Van Duivenboden Interieur, sinds 1921 in de Haarlemse binnenstad daar waar al eeuwen lang trends worden gezet! '- Sven van Duivenboden