Nieuwe stoffen: ongekunsteld en puur

Met de lente komt de behoefte aan nieuwe kleuren en andere structuren.

Daarom introduceert VDI deze maand nieuwe bekledingstoffen en gordijnen waar de grijze muizen onder ons niets van willen weten! Heel karaktervolle structuren en dessins welke smeken om goed gevoeld, bekeken en gestreeld te worden. Materialen met als achtergrond bijzondere culturen, tijdperken en bijbehorende kleuren. Van de Aboriginals tot The Roaring Twenties; alles komt voorbij, ongekunsteld en puur.


Hieronder vind je een greep uit onze collectie:


Dedar - Schwarzwald

De ontmoeting van twee werelden, een zeventiende eeuws tapijtdesign biedt unieke symboliek tegen linnen. Het heeft een beslissende en krachtige picturale persoonlijkheid, zeer decoratief en klaar om een instelling onmiddellijk te karakteriseren.


 

Dedar - Electric dreams

Deze jacquard stof haalt inspiratie uit de Japanse kimono-patronen. De eerste inspiratie wordt op een unieke en fantasierijke manier opnieuw geïnterpreteerd dankzij de introductie van kleurrijke vlekken met metalen garens die opvallen op de katoenen inslagachtergrond, waardoor deze stof een onderscheidende nadruk krijgt.


 

Danskina - Sienna

Met zijn delicate samenstelling en zachte, verzadigde kleuren is dit prachtige vilten tapijt geïnspireerd op abstract expressionistische schilderijen van kunstenaars zoals Mark Rothko

en dergelijken. Samengesteld uit rechthoekige blokken en drijvende vormen; Hella Jongerius' uitzonderlijke gevoel voor kleur komt tot leven in verschillende toonverhoudingen. Bijvoorbeeld een lichte melange van geel die overloopt lavendel, donkere olijfmelanges met koel grijs en fel rood gecombineerd met roze.


 

Danskina - Glory

Geïnspireerd door de ontwikkeling van het kleurenpalet en deken voor Lattice - ontworpen door Hella Jongerius. Glory combineert kleuren met een inspirerend nieuw effect van een lappendeken. Echter plat geweven met verschillende garens en kleuren in de schering en

inslag. Een complexer ritme en kleurverschuiving is duidelijk en het uiteindelijke ontwerp is een expressieve cheque die veel verrassende kleurencombinaties onthult.