Nieuw bij VDI : FSM furniture

Frank Sitzmöbel (FSM) staat voor functionele meesterwerken. Opgericht in 1982 door Wolfgang Frank, ontwikkelde FSM zich tot marktleider voor de innovatieve functionele meubels. Bijna elk FSM-zitmeubel bevat een kleine technische sensatie die onvergelijkbaar zitcomfort biedt. Tot op de dag van vandaag halen Wolfgang Frank en zijn team hun inspiratie rechtstreeks uit onze samenleving - uit de hedendaagse behoeften van mensen. Door deze inspiratie te combineren met tijdloos design en het gebruik van hoogwaardige materialen, creëert FSM puur zitplezier.


Stand up

De naam kan vrij letterlijk worden genomen, omdat deze comfortabele fauteuil elektrisch kan worden verhoogd tot een zithoogte van ongeveer 60 cm. Wanneer nodig, maakt het het opstaan aanzienlijk gemakkelijker. De standaard zithoogte kan ook individueel worden ingesteld tussen 43 en 52 cm. Bovendien biedt Stand Up alles wat u van een hoogwaardige fauteuil mag verwachten.

De 1,04 meter lange voetsteun kan in elke hoek worden ingesteld voor uitstekend zitcomfort en de twee verschillende rugleuninghoogtes zorgen voor de best mogelijke omstandigheden voor ontspannen zitten en achterover leunen. 

 

Pavo

''The all purpose armchair''

Pavo heeft vele facetten, of het nu een elegante zijfauteuil is of een comfortabele ontspannende fauteuil met opmerkelijke functies. Pavo dankt zijn veelzijdigheid aan zijn speciaal ontwikkeld mechanisme door FSM.

De variabele hoogte, opklapbare hoofdsteun en extra lange voetsteun zorgen voor een uitzonderlijk comfort. Een hellingaanpassingsfunctie biedt nog meer comfort en maximale flexibiliteit in combinatie met het draaiende frame.


 

Shelby

Gebouwd voor zalige ontspanning, ontleent deze gemakkelijke stoel zijn naam aan het constructieve ontwerp: een harde schaal met een zachte en gezellige kern met handige zitverstelling. Met zijn nieuwste creatie heeft ontwerper Georg Appeltshauser zijn aandacht gericht op comfort en sierlijke elegantie: de weelderige bekleding van de stoel vormt een intrigerend contrast met zijn slanke externe lijnen.

De stoel draait 360 ° en biedt een indrukwekkende kantelhoek van 17 graden. Wanneer de slanke verborgen beensteun volledig is uitgeschoven, biedt de Shelby een indrukwekkend royale zithoek. Of het nu gaat om een voortreffelijke mix van verschillende leerkwaliteiten of in combinatie met gekozen stof, in effen of gebroken kleuren, de bedekkingsmaterialen kunnen worden gekozen om ervoor te zorgen dat de Shelby aan ieders persoonlijke eisen voldoet.

 

Aik

Met een modern, opvallend ontwerp wordt de AIK fauteuil zeker een kenmerk van elke kamer dankzij het slanke silhouet en het gedurfde uiterlijk.

Ontworpen door Georg Appeltshauser, biedt de fauteuil ook uitzonderlijk zitcomfort in elke positie: achterover leunen voor de tv, rechtop met de voetsteun verlengd om te lezen, of bijna horizontaal voor de ultieme ontspanning, de AIK biedt altijd maximaal comfort dankzij zijn extra -lange beensteun en ergonomische ondersteuning in de rug.

 

Clarus

Geen decoratieve elementen doen afbreuk aan de pure vormgeving van deze bank. Een comfortabele voetsteun is verborgen onder dit vlakke en elegante zitmeubel.

Een in de rugleuning geïntegreerde stang zet de armleggers om in comfortabele hoofd- en schoudersteunen. Clarus is optioneel verkrijgbaar in twee zitdieptes en hoogtes.