MEER REDENEN DAN OOIT OM THUIS TE KUNNEN 'COCOONEN'


Ik woon pal naast een uitgelaten basisschool. Daar zie en hoor ik normaal gesproken de ouders die de kinderen komen halen en brengen dagelijks met elkaar praten over alle avonturen welke ze met de kinderen mogen beleven. Opvallend vind ik dat het 2e thema al snel is waar de mensen allemaal heen reizen. Vaak door het jaar heen binnen Europa, maar met de zomervakanties hoor ik de meest exotische plaatsnamen voorbijkomen, al gaat het maar over een item wat ze aan hebben of waar ze op een idee gekomen zijn om hun leven te decoreren. Het glipt er al uit voordat ze het zelf weten. “Ohh, zo gaaf toen we in Havana waren, we moesten dit of dat wel kopen...”


Nu zijn we door een zich razendsnel verspreidend organisme in een heel andere dimensie geworpen, de directe wereld om ons heen. Daar leren we nu wereldwijd mee omgaan. Het opent ook perspectieven: waarom zouden we de hele wereld rond moeten reizen terwijl we digitaal de hele wereld via een paar muisknoppen binnen kunnen halen? Een lekker vakantiegebied opzoeken is er in deze onzekere tijd even niet meer bij.

Precies hier ligt natuurlijk de grote uitdaging van Van Duivenboden Interieur: de wereld van het reizen naar je eigen huis halen, helemaal uitgewerkt tot in detail zonder kitscherig te worden. Juist dat subtiele is waar het om gaat. Maar we kunnen dit ook vertalen naar een reis door de tijd, denk aan mixen van stijlen uit de Art Deco-, De Stijl-, of de Ming-periode. Bespreek rustig de contouren van de gedachten van de aan te pakken ruimt(en) en we bouwen gezamenlijk het avontuur op.

Daarnaast blijft het voordeel dat we als nuchtere multiculturele Hollanders onder elkaar ook nuchter blijven denken, als iets prijstechnisch duurder uitvalt, zullen we al snel op zoek gaan om elders in het interieur iets neer te zetten dat prijstechnisch vriendelijker uitvalt. Ook kijken we of we bestaande items uit het interieur weer een nieuw leven kunnen inblazen. Daarnaast houden we de stijl van het huis of het appartement in de gaten. Veel invalshoeken om vanuit te gaan denken!


- Sven van Duivenboden