LondonArt: exclusief, creatief en luxe


Een modern behang moet design en functionaliteit combineren en bovendien van hoge kwaliteit zijn. Het onderscheidende kenmerk van een behangpapier is dat het een eigentijds en op maat gemaakt element is dat kan voldoen aan de behoeften op het gebied van ruimte, bekleding en design.

LondonArt produceert op maat gemaakt behang, werken van authentiek vakmanschap, om te voldoen aan verschillende behoeften van de ruimte en ons dagelijks leven.

De naam doet anders vermoeden maar LondonArt is puur Italiaans design. De identiteit van het merk uit zich in een combinatie van mode, grafische elementen, architectuur, materialen, stof en esthetiek die op een harmonieuze en functionele manier passen in verschillende levensstijlen.

Een eigentijds en op maat gemaakt ontwerp dat een puur decoratief element wordt voor elke context waarin mensen leven en relaties opbouwen: thuis, op het werk of waar je ook bent.

LondonArt-behang wordt gebruikt en geroemd door een wereldwijd circuit van ontwerpers, architecten, interieurontwerpers en iedereen die van LondonArt houdt.


Behang van LondonArt is eigentijds en transformeert moeiteloos elke ruimte in een prachtig decor. LondonArt-behang wordt mode die oppervlakken bekleedt, dankzij een ontwerp dat kamers op een alternatieve en onconventionele manier decoreert.


LondonArt staat bovendien voor functionaliteit en heeft zelf een prachtige beschrijving voor de eigen producten: ,,Een behangpapier van LondonArt is een tastbaar voorstel dat het probleem van lege ruimtes kan oplossen, omdat het aanpasbaar is en aan elke behoefte is aangepast. Een nieuw concept van behang als puur decoratief element dat elke ruimte kan transformeren tot een uniek, persoonlijk en innovatief meubelaccessoire.’’


In onze ogen maakt LondonArt pure kunst. Bij het ontwerp van de patronen wordt nauw samengewerkt met kunstenaars, architecten, illustratoren, tattoo-artiesten en stylisten die hun handen, ogen en ideeën gebruiken om een ​​mix van inspiraties en stemmingen te creëren en schoonheid en design te combineren.Nicola Bottegal Art Director en oprichter

LondonArt werd mede opgericht door de in 1965 geboren Italiaan Nicola Bottegal.

Bottegal was in zijn jonge jaren bepaald geen ontwerper in hart en nieren. Sinds de jaren 80 runde hij zijn eigen reclamebureau, totdat hij in 2011 zijn eerste stappen in de design- en interieurwereld zette. Samen met een aantal jonge, talentvolle medestanders richtte hij Londenart op, een ‘laboratorium voor ideeën’ met als doel om creatief, uniek en exclusief behangpapier te creëren.


Nu, tien jaar later, is hij de Art Director van het bedrijf dat samenwerkt met enkele van de beste ontwerpers ter wereld. Door creativiteit te combineren met kunst, mode en muziek is onder zijn leiding LondonArt in tien jaar tijd gegroeid tot een van de meest vooraanstaande designers in de behang-sector.