Kom los van de eentonigheid!

Duurzaam leven in de originele wereld van de échte luxe kan echt!


Van Duivenboden roept het al sinds zijn oprichting 100 jaar geleden: Het echte luxe-gevoel staat natuurlijk meer los van allerlei vluchtige trends. Het blijft een soort doorlopend en gelukzaligmakend gevoel opleveren. In onze tijd is het natuurlijk wel goed om af en toe de kamer opnieuw te reorganiseren, de items opnieuw te combineren en wat aanvullingen plaats te laten vinden. Daarnaast kunnen bestaande uitdagende textiele stoffen makkelijk tijdelijk opgevouwen in de kast uit het zicht te halen. Denk aan kussenhoezen, plaids, showbanen, kunstwerken van gespannen stoffen.


Een aanvullingen kunnen zijn humoristische pouffes,bijzettafeltjes, lampen of een relatief klein maar opvallend rond vloerkleed gecombineerd onder een leesstoel met bijbehorende accessoires. Want nieuwe interieurstoffen toepassen kan een enorm resultaat opleveren indien ze ook echt wat te vertellen hebben. Denk dus bepaald niet aan een vrolijk bedrukt katoentje als ik dit zo schrijf. Nee, zoiets moet de magie aan het interieur kunnen geven. Die stoffen bestaan zelfs onderhoudsvriendelijk! Onze textielafdeling is niet zomaar een grote verzameling van merken, maar juist een grote selectie van karaktervolle effen structuren of juist die geweldige wereldse dessins. Hierbij moet ik ook aantekenen, dat brutaal behang en kalkverf eveneens een alles bepalende sfeer kunnen neerzetten, dus ook hiermee is het geweldig combineren bij VDI.


We letten erop dat we interieurs adviseren welke persoonlijk zijn, ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren dat in de dik 30 jaar dat ik bij VDI werk in ook maar 1 keer eenzelfde type interieur heb neergezet bij mijn klanten. Kom maar op met hobby's, kunst en met de wereldwijde vakantieverhalen! Dus we lokken graag een echte interactie uit met onze klanten om het feest van het inrichten samen te vieren en los te komen van de eentonigheid.


De wereldculturen en designers hebben ons zo veel origineels en authentieks nagelaten waaruit we dan gezamenlijk de meest "lekkere" sferen uit halen. Door vervolgens deze uitgekozen stijlen, te combineren met een goed doordacht kleur- en materialenpalet vormen de interieur-items vaak een perfecte basis om blijvend te schuiven, husselen en te combineren. Hoe leuk is het dan om soms een aanvulling te doen van enkel een subtiel uitdagend element van grote klasse. Vaak zien we ook veel moois wat mensen ongemerkt al thuis hebben staan, nog meer reden om samen onderling foto's te delen en het uiterste uit een budget en interieur te halen.


In de gesprekken van authenticiteit en liefdevol design blijf je vervolgens automatisch ver uit de wereld van plastic vol uitgekauwde kitsch. Als je je dan bedenkt dat de "commercieel-plastic" producten vaak ook nog eens gemaakt zijn in verre landen onder foute regimes besef je eveneens dat de eerste stap is gezet naar duurzaam denken. Maar een goed interieur heeft meer nodig dan een uitstalling van de juiste goederen... er dient gewerkt te worden met een dosis smaak en functionaliteit. Denk aan het toepassen van bijzondere materialen in misschien wel een humoristische sfeer, maar ook stimulerende verf- of behangsoorten zullen met hun invloed een goede uitwerking hebben.

Daarnaast moet er gelet bij elke inrichting worden op een budget. Daar is Van Duivenboden eveneens van overtuigd, want de concurrentie via internet heeft het meubelbedrijf als één van de laatste grotere totaalinrichters in de Nederlandse binnensteden niet laten struikelen. Bij een totaal inrichting wordt er op tijd afgewisseld met eenvoudiger/goedkoper doch smaakvol materiaal. Een andere gedachtegang is om bestaande meubelen op te knappen via her-stofferingen of het restaureren van bestaande meubels met eventueel een eigentijdse aanpassing.


Ontdek het heerlijke gevoel om los te komen van de telkens terugkerende en geldverslindende koopjesjachten. Open de poorten naar het duurzame en begeerlijk wonen, aan VDI ligt het in ieder geval niet!- Sven van Duivenboden