Haal de warmte weer in huis!

Met het einde van de zomer in zicht slaat niet alleen het weer om maar maakt ook Van Duivenboden Interieur langzaam een omslag naar andere sferen en inspiratie voor de herfstmaanden.


Onderstaand vind je enkele prachtige nieuwe producten in onze collectie. Haal buiten naar binnen met de nieuwe plantenpottencollecties van Serax en Ferm Living, laat je verwarmen door Afrikaanse invloeden van Ethnicraft en zak heerlijk weg in oer-Hollandse fauteuils van Gelderland en Montis!


Daarnaast lichten we in dit artikel enkele prachtige eye catchers uit die je in de showrooms van VDI kunt bewonderen.


Nieuw bij VDI


Ethnicraft - Ancestors

Nieuw bij ons in de winkel Ancestors tv meubel van Ethnicraft!

Ancestors is een premium meubellijn die de oorsprong van Ethnicraft viert. Het exclusieve assortiment biedt tijdloze centerpieces met een minimalistisch silhouet en een onderscheidend karakter. Geïnspireerd door archaïsche geometrische vormen en symbolen gevonden in culturen over de hele wereld; Ancestors brengt traditionele etnische kunst weer tot leven. Hedendaags houten meubilair is getransformeerd in unieke kunstwerken terwijl elk patroon zorgvuldig wordt gesneden door ambachtslieden. Het eerste hoofdstuk in het verhaal van Ancestors is vernoemd naar de Tabwa-cultuur uit Centraal-Afrika.

De inspiratie van de collectie komt van de voorliefde van mensen voor lineaire geometrische motieven. Onder hen is het meest opvallende symbool de driehoek die een centraal element in het assortiment vormt. De driehoek wordt geïnterpreteerd als een nieuwe maan en symboliseert de wedergeboorte en continuïteit van het leven. De overvloedige ambachtelijke geschiedenis van Afrika is ook zichtbaar in de hele collectie. Van de spectaculair versierde gevels van Tiébélé dorpshuizen en mausolea, tot de ingewikkelde ontwerpen van lokale folklore, met de hand geschilderd door vrouwen tijdens feestelijke bijeenkomsten.


Gelderland - 7900 Solid Chair

Opvallend aan de Solid Chair zijn de afgeronde, organische vormen. Het ontwerp is minimalistisch, functioneel en heeft tegelijkertijd een zeer comfortabele zit. Het verborgen draaimechanisme in de voet zorgt er voor dat de fauteuil vanzelf in zijn oorspronkelijke positie terug draait.


Naar de randen toe wordt de fauteuil slanker. De armleuningen zijn gestroomlijnd en lopen naadloos in de rug over en zijn daardoor heel comfortabel.Montis - George

Opvallend is de overmaatse brede gebogen rugsteun van de George, met aan beide uiteinden van deze rugsteun beweegbare oren die naar binnen kunnen scharnieren om extra steun te geven. De zitschaal geeft door zijn hoefvorm in elke zitpositie een perfecte lende- en armsteun en het volume wordt aan de onderkant sterk gereduceerd, waardoor het geheel luchtig is.


De plooivorming aan de binnenzijde maakt George bij voorkeur geschikt om in anilineleer uit te voeren. George kan uitgevoerd worden met een draaivoet en een vast onderstel in verschillende kleuren. Voor het ultieme comfort is er een bijpassende voetenbank.


Nieuwe plantenpotten van Serax en Ferm Living


Serax - Pot Marie

Een diepe liefde voor papier en prints en het hergebruik van materialen heeft Marie Michielssen geïnspireerd om een serie karakteristieke lampen en potten in papier-maché te maken. Door met volumes te spelen, creëert ze een nieuwe visuele afdruk. 


Serax - Pot beton

De nieuwe collectie bloempotten komt in de vorm van strakke cilinders met stevige, rechthoekige handvaten aan de zijkant. Door ze met elkaar te combineren in verschillende maten en kleuren creëer je gemakkelijk nieuwe grafische structuren..

Ferm Living - Plant box round nieuwe kleuren

De vorm is veranderd van Ferm Living's tijdloze stukken, de Plant Box, verwelkomt een organische expressie in het huis. Het behoudt de strakke lijnen en het strakke uiterlijk van de Plant Box, zoals wij die kennen, maar met een ronde doos presenteert het een geheel nieuwe reeks styling opties.

Vul het met planten, of gebruik het als een salontafel met praktische opslag. Hij is ontworpen om te passen op de kleine wire basket-top die van de plantbox een chique kleine tafel maakt.

Ferm Living - Hourglass pot

Als een groot gebaar naar je huis en planten, geeft de Hourglass pot je planten een verhoogde standaard en ruimte genoeg waarin ze hun wortels kunnen verspreiden.

Je kunt de pot op twee manieren gebruiken, afhankelijk van de behoeften van de plant, en ongeacht welke kant je wilt gaan, je bent zeker een volumineuze statement aan het afleggen. De potten zijn gemaakt van metaal met een matte afwerking en zijn behandeld om geschikt te zijn voor buitengebruik.


Echte Eye Catchers

Mobi Dick - Gerard van den Berg 2017

De Moby Dick: een bank ontworpen door Gerard van den Berg die veel mogelijkheden biedt qua afmetingen: 1-, 2-, 2,5- en 3-zits.

Moby Dick nodigt, door de zachte dacron-toplaag, meteen uit om te gaan zitten en heerlijk te ontspannen. De stevige onderste schuimlaag zorgt voor de mooie ronde vormen. Het is een comfortabele bank voor iedereen, zoals je van Label Van den Berg mag verwachten! 

LABEL heeft in nauwe samenwerking met lokale looierijen een eigen, unieke collectie leersoorten ontwikkeld. Het zijn leersoorten met uiteenlopende individuele kenmerken, maar elk met een open karakter en een natuurlijke uitstraling.


Bij deze zogenoemde ‘open’ of ‘aniline’ leersoorten blijven de natuurlijke eigenschappen van de oorspronkelijke huiden dus zichtbaar. Nekplooien, plaatselijk kleurverschil, littekens, insectenbeten en pigmentvlekken zijn voorbeelden van natuurlijk eigenschappen. Ook is verschil in structuur en nerfvorming inherent aan deze leersoorten. De kwaliteit van het leer wordt door genoemde eigenschappen overigens niet aangetast. Deze leersoorten zijn in hun onderhoud gevoeliger voor invloeden van vocht, vuil en licht. Het leer ‘leeft’ en zal in de tijd gebruikssporen gaan vertonen.


Norr11 - Duke 

De Duke-tafels zijn een reeks multifunctionele bijzet- en salontafels met een gesponnen metalen dienblad losjes geplaatst op een metalen frame. De tafels zijn er in small, medium en large en kunnen eenvoudig worden aangepast aan uw behoeften, waarbij de middelgrote bijzonder functioneel is.

De basis kan op zijn verschillende vlakken worden gedraaid om drie verschillende tafelhoogten te creëren, waardoor ze geschikt zijn om op elke hoogte van de bank te passen of om te worden gebruikt als nachtkastje. Wanneer alle drie de maten bij elkaar worden geplaatst, creëren ze een mooi landschap dat past bij elke bank. NORR11 Design House creatieve drive is gecentreerd in een samensmelting van traditie en vernieuwing van het klassieke Scandinavische design beïnvloed door de tijdloze Japanse benadering van materiaal en technieken. Deze cross-gecultiveerde methodologie creëert objecten die traditie weerspiegelen, terwijl ook unieke ingebedde verhalen, symbolen en associaties worden uitgedrukt in een minimalistisch idioom. Het ontwerpproces is holistisch, gedreven door een eerste nieuwsgierigheid en gekenmerkt door een dynamische praktische benadering.

Riva1920 - Bedrock 

Een tafelblad van massief hout, bestaande uit twee enkele planken met een centrale verbinding afgewerkt met natural sides of rechte randen. De planken kunnen worden uitgelijnd of asymmetrisch. Het tafelonderstel gemaakt uit een ijzeren plaat gekenmerkt door geometrische lijnen