Even Voortborduren: KYMO

Waar we doorgaans in deze rubriek schrijven over decennia oude stoffenhuizen die van generatie op generatie zijn overgegaan, is Kymo deze keer een vreemde eend in de bijt.

Het relatief jonge Duitse bedrijf werd in 2005 opgericht maar maakte sindsdien wel snel naam in de design-wereld.


Kymo werd opgericht in het zuid-Duitse Karlsruhe, vlakbij de Franse grens. Onder de eigen merkfilosofie ‘Go on. And create!’ ontwikkelt het bedrijf prachtige karpetten, vervaardigd uit

natuurlijke materialen van uitsluitend de hoogste kwaliteit.
Collectie

De collectie van Kymo bestaat uit ruim 200 verschillende tapijten, die allemaal gemaakt zijn van natuurlijke materialen, zoals wol, polyester, zijde en viscose. Alle karpetten zijn gemaakt volgens een handgeknoopte oosterse manier, waardoor ze anti-statisch en geluidsabsorberend zijn.

Dankzij de buitengewone structuren die Kymo ontwikkelt en het innovatieve materiaalgebruik, is er altijd een geschikt karpet voor de woon- of slaapomgeving. Kymo heeft zelfs een heuse outdoor-collectie!


Kymo Outdoor-collectie

Met de nieuwe MARK 2 OUTDOOR- en NEW WAVE OUTDOOR-tapijten kunt u langer van de frisse lucht genieten tijdens de laatste paar uren van warmte. Hoewel deze vloerkleden zijn voor buiten, zien ze er helemaal niet zo uit. Deze vloerkleden zijn stijlvol ontworpen met robuuste maar comfortabele materialen en kunnen overal worden gebruikt.

De vloerkleden verbeteren niet alleen verfijnde woonruimtes functioneel, ze zijn ook goed voor het milieu. Beide modellen zijn gemaakt van gerecycled PET - het soort dat ontstaat door bijvoorbeeld plastic flessen te smelten. Dit innovatieve garen is zowel resistent als waterafstotend, waardoor het ideaal is voor huishoudtextiel dat vaak in vochtige ruimtes of zelfs buiten wordt aangetroffen.

De twee nieuwe, duurzame vloerkleden voor binnen en buiten - MARK 2 OUTDOOR en NEW WAVE OUTDOOR - combineren het moderne design van hun zustermodellen met het allerbeste textiel voor verfijnde woonruimtes en een verantwoord materiaalgebruik.

De inspiratie achter NEW WAVE was water in al zijn fascinerende golfvormen. Het prachtige interferentiepatroon dat wordt gecreëerd door een enkele regendruppel die het wateroppervlak raakt, is artistiek en onmiskenbaar vastgelegd door onze ontwerper, Katharina Tannous.


Innovatief, met respect voor traditie

Door de jonge en frisse benadering zorgt Kymo er voor dat er een zeer uitgebreide collectie is ontstaan, die geschikt is voor zowel klassieke als moderne woningen. Niet alleen het gebruik van natuurlijke materialen, maar ook de milieuvriendelijke werkwijze van het bedrijf zorgt voor het vakmanschap van Kymo. Het bedrijf werkt met chemische bleekmiddelen, die geen schade aan het milieu aanrichten én Kymo heeft een diepgeworteld respect voor traditie.


iF Design Award

Kymo heeft klanten van over de hele wereld, waaronder Hugo Boss, Swarovski, Nespresso en Mercedes-Benz. Daarnaast levert het bedrijf ook hoogwaardige karpetten aan verschillende Italiaanse meubelfabrikanten. In 2009 benoemde de jury van het internationale Forum Design Hannover het werk van Kymo, voor hun vooruitstrevende werkwijze en uitstekende design.


Meer informatie over KYMO? Klik op deze link --> KYMO.DE