EVEN VOORTBORDUREN: KENDIX


Vanaf het ontstaan van Kendix is esthetiek, origineel denken in moderne actuele vormgeving de basis geweest voor de bedrijfsfilosofie.

Kendix ontwikkelt, vervaardigt en distribueert hoogwaardige gordijnstoffen. De collectie bestaat uit bedrukte, geweven en transparante stoffen, grafische dessins, ausbrenners en geweven structuren, veelal kamerhoog.


De collectie is gericht op de particulier die iets exclusiefs voor zijn interieur zoekt. Maar ook bijvoorbeeld in hotels, culturele centra, regeringsgebouwen, kantoren, kortom: in representatieve interieurs over de hele wereld hangen Kendix gordijnen.HET BEGIN

Het merk Kendix International Textiles is in 1958 opgericht door de eigenaar van Linnenweverij van Dijk, een ambachtelijke Brabants familiebedrijf uit 1848. De nieuwe naam markeert de andere koers en internationale artistieke ambities.

Kendix richt zich van meet af aan op de top van de markt. Het bedrijf produceert hoogwaardige stoffen met een karakteristiek design. Daarvoor trekt Kendix inventieve afgestudeerden van kunstacademies aan. Al gauw presenteert het bedrijf collecties in Amsterdam, Frankfurt en Parijs. Het merk wordt steeds bekender in binnen- en buitenland en maakt een onstuimige groei door..


ALLES IN EIGEN HAND

In 2005 heeft Kendix na allerlei omzwervingen een thuis gevonden bij Artex, onderdeel van multinational Hunter-Douglas. Het bedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijd befaamd producent van exclusieve, trendsettende stoffen van een superieure kwaliteit. Vormgeving, weefsels en materialen voldoen aan hoge esthetische en technische maatstaven. Kendix ontwerpt en ontwikkelt elke collectie in eigen huis, van eerste concept via schetsontwerp, kleuruitwerking en vertaling in garens en weefstructuren tot het uiteindelijke dessin.


EEN COMPLEMENTAIRE ONTWERPLIJN

Op de 60e verjaardag van Kendix is het in 2018 tijd voor een vervolgstap: de collectie onder de noemer inspiration for modern living is te beperkt om het hele spectrum van onze ontwerpvisie en inspiratie te vangen. Daarom introduceren we de tweede, aanvullende collectielijn Kendix Allure, voor mensen met hartstocht voor ingetogen luxe. Het ontwerp-dna van Kendix verloochent zich niet. Daarom delen beide collectielijnen het gebruik van eersteklas materialen en een zelf gecomponeerd kleurenpalet.


DRIJVENDE KRACHTEN IN DE STUDIO

De ontwerpers wijden zich vol overgave en vindingrijkheid aan iedere collectie. Hun oorspronkelijke kijk op kleur, textuur en dessins en hun kennis van materiaal en textielbewerkingen vormt de kracht van Kendix.


Ze zijn opgeleid aan gerenommeerde academies waaronder de nabije Design Academy in Eindhoven. Daarna deden ze waardevolle praktijkervaring en kennis van op bij internationaal bekende ontwerpers, trendanalisten en architecten.


Ze blijven hun creativiteit gretig voeden door trends en ontwikkelingen te volgen in architectuur, kunst en design.