Even Voortborduren: JAB Anstoetz
Josef Anstoetz - Oprichter JAB Anstoetz

Het is vlak na de oorlog als Josef Anstoetz in de Duitse stad Bielefeld het eerste hoofdstuk van de geschiedenis van JAB Anstoetz schrijft. Onder de naam JAB - de afkorting van Josef Anstoetz Bielefeld - benut de koopman zijn affiniteit met textiel en opent hij in 1946 een groothandel in decoratie- en meubelstoffen. Na amper drie jaar is het bedrijf al zo succesvol dat de gehuurde ruimte in de "Spinnerei Vorwärts" te klein is geworden.Werksters in de fabriek van JAB - Jaren 60
Werksters in de fabriek van JAB - Jaren 60

Het gaat hard met JAB, met diverse uitbreidingen en verhuizingen als logisch gevolg. Oprichter Josef overlijdt in 1955 waardoor het bedrijf in handen komt van neef Hein Anstoetz, die op zijn beurt het stokje in 1996 weer overdraagt aan zijn zoons Ralph en Stephan. JAB dendert in al die tijd ongehinderd door met de bouw van eigen meubelfabrieken en uitbreidingen naar het buitenland. Inmiddels vind je showrooms en dochterondernemingen van JAB in wereldsteden als New York, Londen, Singapore, Moskou, Milaan, Dubai, Shanghai én……Zoetermeer.


JAB Anstoetz ondescheidt zich al tientallen jaren lang met geavanceerde ontwerpen en een enorme diversiteit aan producten en daarmee is het Duitse familiebedrijf uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste spelers op het gebied van interieurtextiel. Ieder seizoen brengt JAB nieuwe collecties uit onder verschillende merken, namelijk JAB Fabrics, Chivasso en Soleil Bleu. Elk van die merken heeft een unieke stijl en uitstraling. Het assortiment bestaat uit decoratiestoffen, meubelstoffen en voiles in bijna 20.000 kleuren!

Iedere nieuwe collectie bestaat uit een groot aantal prachtige gordijnen, wandbekleding en exclusieve meubelstoffen. Door alle collecties loopt een herkenbare rode draad. Hierdoor zijn bijvoorbeeld gordijnstoffen eenvoudig te combineren met meubelstoffen en wandbekleding. Allen van de hoogste kwaliteit, met altijd bijzondere ontwerpen en een prachtige finish.