Even voortborduren: Christian Fischbacher


Al meer dan twee eeuwen vormt Christian Fischbacher het hart van de textielindustrie. Het familiebedrijf heeft haar hoofdkantoor in St. Gallen, Zwitserland, al sinds de 13e eeuw het centrum voor de Europese textielindustrie. De producten worden gemaakt met veel aandacht voor detail, een diepgewortelde passie voor hoogwaardige materialen en een constante drive voor creatieve innovatie. Christian Fischbachers interieurstoffen, tapijten, beddengoed en woonaccessoires zijn gemaakt voor luxe interieurs met persoonlijkheid.Tegenwoordig is het ongebruikelijk dat een bedrijf voor al zijn producten de hoogste productienormen nastreeft, maar bij Christian Fischbacher is dit een vanzelfsprekendheid. In de niet-aflatende zoektocht naar kwaliteit werken ze al meer dan 100 jaar succesvol samen met hun partners en leveranciers.

Hoewel ze trots zijn op de Zwitserse roots, is christian Fischbacher een wereldwijd bedrijf met kantoren in Duitsland, Japan, Frankrijk, Nederland en Italië. De producten zijn geïnspireerd door de nauwe betrokkenheid bij deze landen en de interesse in hun culturele trends. Innovatie en continue ontwikkeling, gecombineerd met de tradities die door de eeuwen heen zijn doorgegeven, zijn de sleutel tot het succes.

Familietraditie

Christian Fischbacher is sinds 1819 in handen van dezelfde familie. De diepgewortelde passie voor en kennis van textiel maakt deel uit van hun erfgoed dat al zes generaties lang wordt doorgegeven. Elke generatie heeft zijn eigen nieuwe ideeën bij het bedrijf gebracht en heeft zo bijgedragen aan het vermogen om gedurende de geschiedenis van het bedrijf de hoge normen van kwaliteit en innovatie te handhaven.


Sinds 2008 wordt het bedrijf geleid door Michael Fischbacher en zijn vrouw Camilla. De twee ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de universiteit van Oxford. Onder hun leiding heerst een frisse, internationale geest op het hoofdkantoor in St. Gallen.

Voordat ze het management van Christian Fischbacher overnamen, woonden Camilla en Michael in Engeland, Azië en de Verenigde Staten. CEO Michael Fischbacher spreekt zes talen, waaronder Japans en Mandarijn. Hij vertegenwoordigt de wortels van het bedrijf in familietraditie en -principes, evenals de wereldwijde focus. Art Director Camilla Fischbacher runt de eigen ontwerpstudio en blijft de creatieve en innovatieve ontwikkeling van onze producten stimuleren.

Zoals elke generatie is Christian Fischbacher vandaag een weerspiegeling van de persoonlijkheden van zijn eigenaren: gezinsgericht, modern en kosmopolitisch, ze staan ​​voor een soort luxe die geen doel op zich is, maar veeleer over het belang van goede kwaliteit en uniek, individueel design.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Bij Christian Fischbacher zijn de begrippen duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid niet alleen een trend, maar een manier van leven. Zij creëren producten die gemaakt zijn om lang mee te gaan, langer dan een of twee seizoenen. Alle productieprocessen worden zorgvuldig gecontroleerd en worden onderworpen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Een van de drijfveren van het Zwitserse bedrijf is het streven om continu te innoveren en de duurzaamheid van de producten te verbeteren, door nieuwe normen te stellen in de branche, bijvoorbeeld met de Benu Recycled interieurstoffencollectie. Deze is gemaakt van afgedankte materialen zoals petflessen en wol en is de eerste hoogwaardige interieurstoffenlijn die volledig wordt gerecycled.