Even voortborduren: Chivasso


Hoewel de naam anders doet vermoeden, en het bedrijf inmiddels in Duitse handen is, liggen de roots van Chivasso wel degelijk in Nederland. In 1987 richtte de Nederlander Richard Schütte, met steun van zijn vrouw Ellen Steentjes, een eigen stoffengroothandel op. Vier jaar later lanceerde hij de eerste collectie onder de merknaam Chivasso.


Met hun passie voor hoogwaardig design hadden de twee oprichters een plan om een innovatief-casual collectie te creëren, volledig in de tijdgeest van de jaren 90.


Chivasso fabriceert exclusieve meubelstoffen, behang en karpetten. Het bedrijf lanceert jaarlijks halverwege het kalenderjaar een nieuwe collectie met de nieuwste kleurentrends en frisse designs. Kwaliteit en innovatie staan daarbij altijd hoog in het vaandel.


In het jaar 2000 werd het bedrijf opgenomen in de Duitse JAB Anstoetz-weefseldivisie en sindsdien heeft het merk enorme sprongen gemaakt op de internationale markt. Tegenwoordig zijn er over de hele wereld showrooms. Daarnaast hebben internationaal gerenommeerde interieurontwerpers, interieurarchitecten, meubelwinkels en binnenhuisarchitecten het uitgebreide assortiment.
In 2017 nam Richard Schütte afscheid van het merk maar zijn visie blijft onverminderd bestaan binnen het bedrijf.


De filosofie van Chivasso wordt gekenmerkt door een toekomstgerichte, open en fantasierijke houding, beïnvloed door haar Nederlandse afkomst. De stijl is casual en netjes. Tot op de dag van vandaag is men bij Chivasso trouw gebleven aan de kernwaarden van het bedrijf: interieurontwerp is hun passie en nieuwsgierigheid is hun motivatie.
Bij Chivasso houden ze van wat ze doen en de producten worden gekenmerkt door innovatieve concepten, fantasierijke creaties met een onafhankelijk karakter en hoogwaardige, langdurige kwaliteit.