Even Voortborduren: CARLUCCIDe naam wekt misschien mediterraanse gevoelens op maar CARLUCCI is van oorsprong een oerhollands stoffenhuis.

In 1987 startte Richard Schutte samen met zijn vrouw Ellen Steentjes zijn groothandel in stoffen op en in 1991 lanceerde hij de eerste eigen collectie onder de naam CHIVASSO. Deze lijn staat bekend om zijn open karakter en met de Hollandse bodem als grote invloed; casual en toch ook trendy.


In 1996 werd het merk CARLUCCI in het leven geroepen en onder die vlag vergaarde het bedrijf al snel internationale allure met zijn exclusieve producten. In 2000 werd het bedrijf onder de vleugels genomen van stoffengrootheid JAB Anstoetz waardoor het zich definitief onder de grote spelers op de stoffenmarkt kon scharen.


De ontwerpstudio’s vind je op het hoofdkwartier van JAB Anstoetz en op diverse Europese locaties. Wereldberoemde interieurdesigners, architecten en interieurbedrijven - zoals Van Duivenboden Interieur - maken inmiddels gebruik van de diverse collecties van CARLUCCI.


Over JAB schreven we al eens een Even Voortborduren. Lees 'm hier!

De filosofie van CARLUCCI is gebaseerd op een passie voor het buitengewone. Het merk produceert hoogwaardig textiel, behang en karpetten die perfect in de tijdsgeest passen en aansluiten bij de huidige mode. Waardevolle materialen en levendige kleuren vormen samen prachtige producten met persoonlijkheid. Een spannende combinatie van geavanceerde zinnelijkheid en casual onconventionele levensstijl die een ruimte direct een elegante en stoere uitstraling geeft.


Meer weten over CARLUCCI ? Maak een afspraak met een van onze adviseurs via onze website of kom langs in de showroom!