Een lange, hete herfst

‘Terwijl ik dit schrijf gaat op diverse plekken in ons land het kwik de 40 graden voorbij. Dat betekent een kleurkaart van Nederland variërend van okergeel naar diep rood tot paars aan toe. Het kan wel eens een lange hete herfst worden. Maar goed, nu eerst augustus en september, tegenwoordig beide gezien als volwaardige zomermaanden.

- Sven van Duivenboden

Met dit in het achterhoofd is het bijna een reden om niet alleen de binnenplanten naar buiten te doen maar ook de fauteuils, zitbanken, salontafels, vloerkleden, lampen en bijzettafels met decor de Indian Summer gekleurde tuin.

Ahum...ware het niet dat de regenbuien er wel in alle hevigheid tussendoor kunnen glippen. Heen en weer slepen van de hele huisraad is ondoenlijk, zodat we ons toch maar beter concentreren op luxe buitenmeubelen die het hele jaar de tuin kunnen opfleuren.


Zelfs de losse kussens erop kunnen menig onverwachte regenbui aan, want de aangeboden buiten bekleding stoffen zijn momenteel mooier en talrijker dan ooit. Goed te reinigen en veel meer kleurecht dan je zou verwachten. Ik werk al lang in dit vak, maar ik verbaas me ook nog altijd hoe snel de technische vooruitgang op dit gebied gaat. Sommige stoffen zijn zo mooi dat je je afvraagt of ze daadwerkelijk wel buiten toegepast kunnen worden.


Bij ons succesvolle restaurant "Meneer Frans", vernoemd naar de oude eigenaar van Van Duivenboden, zijn diverse tuinmeubels ook daadwerkelijk te zien en te gebruiken. Van de luxe metalen eethoek van Muuto tot de comfortabele loungebanken van Kartell. En nee, ook hier hoeven geen standaard stoffen op toegepast te worden.

Ook heel verwonderlijk is dat een bijzondere buitensfeer neergezet kan worden door de zogenaamde buitenvloerkleden. Gemaakt van oerdegelijk polyester,zonder dat het opvalt dat het polyester betreft.


Buitenlampen (allemaal voorzien van krachtige accu's) kunnen al vanaf een paar tientjes mooi toegepast worden. Voor wat een iets groter budget wordt de keuze helemaal een feest, zeker als je moderne buitenlampen ziet met goudkleurige applicaties. Het is ook verlichting welke je direct binnenshuis zet als de winter zijn intrede doet.


Om het buitenfeest een duwtje in de rug te geven, doen we op alle tuinproducten uit voorraad, of welke besteld moeten worden, 10% korting gedurende de hele augustusmaand!


Fijne augustus!


- Sven van Duivenboden