DUURZAAM: Met VDI uitdagend de toekomst in!

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2019

Het woord van 2019 en de toekomst: DUURZAAM. Vanaf nu wordt dat bij Van Duivenboden Interieur maar eens stevig aangepakt!

Sinds jaar en dag staat het begrip DUURZAAM voorop bij Van Duivenboden Interieur. Sterker nog: het is de drijfveer van het bedrijf, gecombineerd met een flinke dosis smaak. Duurzaam is nu een actueler begrip dan ooit geworden en daar gaan we met een nieuw concept binnen onze showrooms op in, waarbij VDI de meest duurzame producten naar voren schuift. Want: wie wil er nou niet meewerken aan een betere wereld?


Duurzaamheid kun je stimuleren door beperking van het transport, het recyclen van producten maar ook door het uitbannen van de weggooicultuur. En natuurlijk door bewuste keuzes te maken met betrekking tot het te gebruiken materiaal. Milieuvervuilende materialen productieprocessen kunnen uitgebannen worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het chroom looien van leer of het gebruik van vernikkelde en verchroomde materialen.


Daarnaast betekent 'duurzaam' wel dat een product of interieur tegelijkertijd tijdloos moet zijn, wat lukt door de belijningen in goede verhoudingen te brengen met gebruik van pure en eerlijke materialen en tevens zo veel mogelijk milieuvriendelijk geproduceerd. Duurzaam en tijdloos betekent dus nooit dat een product of inrichting saai wordt en dat bewijzen we via een nieuw VDI concept! Indien gewenst maken we de interieurs kleurrijk met ondeugende combinaties. Comfortabel wordt uiteraard met de hoofdletter C geschreven en naar persoonlijke wensen wordt goed geluisterd.

Nieuw concept:

5 woonwerelden

Voor het nieuwe concept zijn in onze showroom vijf heel herkenbare woonwerelden van nu opgezet die afzonderlijk van elkaar gepresenteerd worden. Ook aan de verschillende prijsklassen is gedacht. Het mooie is dat deze werelden perfect met elkaar te matchen zijn. Daarvoor staat een hele groep adviseurs klaar die willen meedenken en dóórdenken met een ieder die dat duwtje in de goede richting graag wil. Wat die 5 woonwerelden zijn? Gewoon langskomen is het credo.


Een goed voorbeeld is de textielafdeling in Haarlem, want hier geldt meer dan ooit: Weg met de verspilling van energie, weg met de saaiheid! Het vernieuwde VDI heeft echte keuzes durven maken op basis van duurzaam, tijdloos en karaktervol.

Van de verschillende toonaangevende modehuizen zijn de collecties zodanig uitgekozen dat de nieuwe wereld van VDI er vanaf spat! Uiteraard worden de materialen en kleuren ook toegepast op de meubelen, ieder in 1 van de 5 woonwerelden. De namen van de modehuizen zeggen al genoeg: Designs of The Time, Sahco, Pierre Frey, Boussac, Crèation Baumann, Dedar, Ploeg, Kinasand, etc.


Het mag duidelijk zijn: de focus van VDI benadrukt steeds meer het respect voor het milieu, waarbij tegelijkertijd steeds meer geprofileerd wordt via uitdagende stijlen.

Hierbij worden ook de fabrikanten op aangesproken welke wij op de locaties in Haarlem en Heemstede willen exposeren en de meest leuke tips worden graag doorgegeven. Daarbij bent u natuurlijk ook nodig! Elke tip is welkom en wordt graag verwerkt in het totaalconcept van het nieuwe VDI.


Komend jaar wordt eveneens de opstart gemaakt met 'VDI 100 jaar' en als VDI in 2021 werkelijk een eeuw lang bestaat, moet het nieuwe concept door alle inspiratie nog verder zijn uitgegroeid zijn tot een mega mooie, duurzame gedachte!


- Sven van Duivenboden