De nieuwste trends op de IMM Cologne


Op 13,14 en 15 januari bezocht Van Duivenbodens team van interieurexperts de jaarlijkse IMM-beurs in Keulen. Tijdens deze Internationaler Möbel Messe laten alle toonaangevende labels de nieuwe collecties zien aan de inkopers van de bekende meubelhuizen. Het is traditiegetrouw de eerste meubelbeurs van het nieuwe jaar waarin de nieuwste trends worden getoond.


In deze blog gaan wij in op de trends die wij hebben gespot en laten we foto's zien van de highlights.Kleurennuances

De kleuren die je terug ziet zijn warme tinten die je huis een warm, chique en eigentijds karakter geven. Hoe worden deze kleuren dan gecombineerd? 

Eigenlijk zal één kleur de boventoon voeren in je ruimte. De kleur zal dan worden toegepast in dezelfde kleurtoon en in nuances. De nuances zorgen voor een rustig maar spannend diepte effect binnen je interieur.  


Muuto

Montis

Een ronde eettafel, salontafel, bijzettafels, fauteuils, vloerkleed of lamp: ronde meubels kunnen niet langer ontbreken in het interieur. Een ronde of organische vorm onderbreekt vaak de strakke lijnen van een woonruimte en maakt het interieur zacht en vriendelijk. 


De rond/organische vormen zijn ook makkelijk toepasbaar in kleinere woonruimtes, omdat deze namelijk minder ruimte innemen. Om deze vormen te laten combineren met de gekozen materialen, zijn al deze meubelen inclusief de onderstellen mee te kleuren in de juiste kleurtint die zorgen voor een rustig beeld. 


Leolux                                                      Buschfeld                                           Thonet


Velours & Natuur

De velours touch is verschoven van de zitmeubelen naar de vloerkleden. De zitmeubelen zijn over het algemeen meer afgewerkt met een stoere natuurlijk stof, zoals linnen(look), maar om toch het chique karakter te behouden, wordt er op de vloer gewerkt met grote vloerkleden die alle meubelstukken met elkaar verbinden in Viscose of Tencel materialen die het vloerkleed zacht en glanzend maken. 


Ook dit jaar is de natuur een inspiratiebron. Materialen die echt een verwijzing hebben naar de natuur zoals riet, sisal, bamboe, en wol. We hebben een druk bestaan en wat wij opmerken is dat de behoefte er is om rust te creëren met de kleurtinten , vormentaal en materiaal vanuit de natuur. Denk aan groentinten gecombineerd met aardse poedertinten als terracota, rood en roze tinten. 

Baxter

Montis

Marmer is in de hedendaagse interieurs bijna niet meer weg te denken maar wat opvallend was op de beurs is dat er veel meer gebruik wordt gemaakt van bijzondere marmer soorten. De kleuren zijn opvallender en het marmer patroon is meer aanwezig. 


Behang & stof

Een groot thema in 18e eeuw decoratieve behangen en stoffen. Exotische bloemen, ananassen en chinese prints gemaakt voor de rest van de wereld. Het begon allemaal in de 16e eeuw met import vanuit het Ottomaanse rijk, India, Persie en China. Deze verre landen fascineren Europeanen die worden verleid door dit dromerige exotisme.


De nieuwe collectie van Pierre Frey


De nieuwe 2019 Braquenié behang collectie

De bonte combinaties van zijde prints, borduurwerken en velours stoffen in poeder tinten, maar ook in krachtige kleuren die en contrast creëren met de traditionele 18e eeuw pastel tinten die aan deze collectie zijn toegevoegd. 


Geïnspireerd geraakt door deze blog? Of heb je iets gezien waarover je meer wilt weten? Kom dan langs bij een van de filialen van Van Duivenboden Interieur!