De grote, dominante C

De C lijkt, als je er lang naar kijkt, op een O die nog niet helemaal is afgemaakt. Of eigenlijk een soort uitgetrokken cirkel die zijn voltooiing nadert. Daarnaast hij schrijft wel lekker flamboyant door z'n ovaalvormige karakter! Hij kan lekker zwierig en je kan hem met grote snelheid op papier kwakken, waarna automatisch de volgende benodigde combinatie van letters ook rap uit de pen vliegt. Die C staat met andere woorden garant voor een lekkere start en het ezelsbruggetje naar onze essentie van de meubelzaak is dan al snel gemaakt. Ook wij beginnen bij het allereerste begin, bij de inkoop van een nieuw model met de C van Comfort, als het betreffende model lekker smoelt.


Let maar eens op hoe snel het gebeurt bij menigeen, je ziet een goed ogend zitmeubel waarbij je uiterste mondhoeken direct richting de hemel oprukken en terwijl je er op afloopt, zit je er al in voordat je hem helemaal écht goed bekeken hebt. Nadat de grote C zich meester van je heeft gemaakt, beginnen je andere zintuigen in actie te komen. Je begint te voelen, te wrijven en te plukken aan de bekleding. Terwijl het dan al weer direct behaaglijker voelt (weer die bekende C), beginnen ongemerkt je hersenen zich al de eerste zin in je hoofd te creëren om je grote liefde naar het betreffende zitobject te lokken met een triomfantelijke uithaal dat je nu toch wel iets zeer bijzonders ontdekt hebt!


Nogal logisch dat ik - als ik op inkoopjacht ga - me heerlijk laat verleiden door die grote C alvorens ik met allerlei zakelijke afwegingen op de proppen moet komen om het object euforisch te onthalen of tòch iets verbeten moet relativeren.


Dan valt het tijdens de jacht naar de juiste meubelen al snel op hoe weinig meubelen maar écht aan die grote C voldoen. En natuurlijk, soms zie er wel een C-tje in, maar dan wil ieders oog ook nog wel een flink vette C ervaren. Comfort voor het oog is van een niet te onderschatten belang! Sterke lijnen die tezamen een harmonieus en doordacht samenspel vormen kunnen je daarnaast doen denken aan een periode waarin je huis is gebouwd of juist náár gebouwd is. Uiteraard spelen er tijdens de inkoop er nog allemaal andere C-tjes een cruciale rol als bijvoorbeeld creativiteit, charme, contemporain en what about ‘the costs’? Het meubel mag overdonderend gaaf zijn maar in een nuchter land als Nederland wonen we dus financieel gezien nog niet in Saudi-Arabië...


En inkopen gedaan, dat hebben we! Let maar eens op de collecties van Evidence, Leolux, Linteloo, en Pode. Allemaal pareltjes om te zien en niet in de laatste plaats door de mooi getooide jasjes waarin ze staan te pronken. Enfin: een flinke dosis vitamine C staat op eenieder te wachten om bewonderd te worden in een smakelijk ingerichte showroom!


Wil je de nieuwe collecties zelf ervaren? Maak dan snel een afspraak via onze website of kom langs in de winkel!- Sven van Duivenboden