100 jaar VDI: de glamoureuze jaren '70


De jaren van grote voorspoed en modernisering waren aangebroken. Royaal opgezette merkenshows werden de norm. Voor de afdeling bedden werd de vooruitstrevende term “Sleeping House” geïntroduceerd. Bij het entrée van de Engels benaamde afdeling stond groots de van Shakespeare afgeleide term "To bed or not to bed”.


VDI stond midden in de wereld en hield van humor en brutale shows. De fel verlichte etalages werden groots aangepakt om meer en meer klanten naar de showrooms te lokken, de Bijenkorf diende immer als het grote voorbeeld. Verlaagde plafonds, extreem hoogpolig vloerkleden, groots decor behang, huisbars en de meest actuele kleuren van de jaren '70 werden breeduit neergezet. Olijfgroen, fel oranje, koningsblauw, kanariegeel, donkerbruine, niets was uitbundig genoeg.


Het woord lifestyle was nog niet uitgevonden maar modeshows, kunstenaars, muziekband en eigentijdse braderieën waren hip en kregen volop de ruimte bij van Duivenboden.


Hieronder vind je een kleine impressie van ons assortiment uit die tijd!


Slapen als een Zonnekoning


Niet langer te zien in het paleis van Versailles maar voor het eerst bereikbaar voor de Nederlandse consument: een zeer luxe slaapkamerkast met doordachte optische vergroting van de kamer. Spiegels van vloer tot plafond over iedere deur waarop het meer dan eigenwijze verlaagde plafond goed tot zijn recht kwam. De luxe pluche glamour bekleding op bed, met een all-over bloembehang in de nieuwste oranje bruincombinaties, allemaal direct overgenomen uit de laatste James Bond film "Live And Let Die". Hoe spannend gecombineerd met de Heugafelt tegels afgemaakt door een eigenwijze combinatie met oma's gestylde crapaud!Vakantie in eigen huis

Ruim je ouder rommel zolder leeg en maak er je eigen vakantiebungalow van: Uitlichten doe je niet met 1 rijstbol maar aan een arsenaal van rijstebollen. Gooi heerlijk geurende rieten natuurtegels op de vloer en maak het appartement af met overal zitjes liefst laag bij de vloer.

Hemelse nachten

Nog meer extravagante glamour, niet langer meer alleen voorbehouden aan Mathilde Willink: hemelbedden en pluche om zelfs over te lopen, en de nieuwste halogeen spots om het leven definitief zonniger te maken dan welke gloeilamp dan ook. Kan het leven nog hemelser zijn?


Flower Power Party

Dè hit van de seventies volgens VDI: plaats een huisbar in je woonkamer en breng het flower-power-feest op elke muur. Lekker touperen mag, dus iedereen aan de Afrokapsels, wijde broekspijpen en mouwen zo breed als je eigen tent, dus waarom de meubels niet lekker bombastisch. Je leeft toch maar 1x?


 

Volgende maand in deze rubriek een aantal indrukwekkende foto's van enkele verwoestende branden die het pand van Van Duivenboden Interieur hebben geteisterd in de loop der decennia.