100 JAAR RIVA 1920 & VDI

Bijgewerkt op: 15 okt. 2019


‘Iedereen kent het wel: ontwerpen om ons heen die zó mooi of boeiend zijn dat je er altijd even stiekem een glimp van moet opvangen. Te mooi om niet bij te glimlachen. Persoonlijk overkomt het mij bijvoorbeeld als ik vanaf een zonnig Haarlems terras steeds weer nieuwe dingen ontdek aan de prachtige Sint Bavokerk op de Grote Markt. Of wanneer ik bijna mijn nek verrek als ik een oude Citroen DS voorbij zie komen; bepaald niet voor niets de Godin der auto's genoemd. Beiden zijn voorbeelden van werkelijk superieur design.


Ook in mijn wereld van interieurs zijn er genoeg bedrijven welke het predicaat van superieur mogen krijgen. Het Italiaanse stoffenhuis Dedar weet bijvoorbeeld kleur-reflecties in zijn stoffen aan te brengen door kunstzinnige materiaalbewerkingen; om je vingers bij af te likken! En ook de stofcollecties van Pierre Frey, met hun complete lijn van geschiedenis, brengen je hoofd compleet op hol.

VDI ♥ RIVA 1920

Maar er is ook zoiets als hout. Wij zijn als Van Duivenboden heel erg verwend met al het moois dat het ras-Italiaanse Riva 1920 kan voortbrengen onder het credo: We Shape Nature. Je kent een deel van de familie Riva wellicht van de prachtige jachten die zij ontwerpen: grootse sculpturen die door het azuurblauwe water zoeven.


Maar de andere tak van de familie heeft ondertussen ook bepaald niet stilgezeten. Zij ontwikkelde zich tot natuurliefhebbende meubelbouwers uit Cantù, Italië. Meubels zó mooi dat je er wel naar móet kijken. Eenmaal aangeschaft kan het toegepaste hout generaties lang mee, dus duurzaamheid is gegarandeerd. Dat alles karaktervol en elegant gelijnd is, valt gewoonweg niet te ontkennen. Of het nu een kast, tafel, kruk of bureau is.


100 JAAR RIVA 1920 & VDI

Riva 1920 staat, net als Van Duivenboden Interieur, aan de vooravond van haar 100-jarig bestaan. Die fantastische mijlpaal vieren we samen met de Italiaanse meubelmaker door een prachtige Riva-show in te richten. De Riva-show is vanaf oktober te bewonderen in de showroom van ons filiaal in Haarlem. Kom ook genieten van de prachtige meubels die Riva 1920 te bieden heeft.


Zo mooi, zo boeiend dat je er stiekem wel een glimp van móet opvangen. Te mooi om niet bij te glimlachen! ‘- Sven van Duivenboden


 

Tijdens de oktober woonmaand zijn onder andere deze producten van Riva bij onze showroom in Haarlem te bewonderen:


Molletta

De bank is gemaakt van een massief blok aromatische ceder. Beschikt over een gebeeldhouwd ontwerp dat experimenteert met de klassieke off-scale benadering van Pop Art. Verkrijgbaar in drie verschillende maten: Mollettina, Molletta Medium en Molletta.

De producten zijn gemaakt van volledig natuurlijk hout en zijn met de hand afgewerkt. Bewegingen, scheuren en veranderingen in het uiterlijk van het hout zijn intrinsieke kenmerken van deze items en zijn het gevolg van de natuurlijke nederzetting en diverse omgevingscondities.


Wallstreet

Boekenplanken gemaakt van hardhout en multiplex, met dragende zijpanelen en modulaire planken. U kunt de kast zelf samenstellen door ruggen, deuren en laden te plaatsen die zijn gemonteerd met zwaluwstaartverbindingen en metalen handgrepen.


De ladder is gemaakt van hardhout en kan op verzoek worden geleverd. Beschikbaar met "bi-face" elementen, dit betekend dat de kast vrij in de ruimte te plaatsen is en aan alle kanten even fraai is afgewerkt. 

Molla

Kruk gemaakt uit een hardhouten zitting ondersteund door een vierkante veer die een oscillerende beweging in verschillende richtingen mogelijk maakt.

Sky Natura

Tafel met een blad in massief hout, bestaande uit twee enkele planken met als optie ''natural sides'', in combinatie met een ijzeren onderstel gekenmerkt door een dubbel gevouwen metaalplaat in de vorm van een ruit.


Freedom

Boekenplanken gemaakt van hardhout, opgebouwd uit modulaire componenten die kunnen worden gestapeld en samengetrokken met behulp van speciale bevestigingsmiddelen. Zwaluwstaartverbindingen voor elk element. Het is mogelijk een eigen ontwerp samen te stellen, inclusief het insteken van ruggen, deuren en laden geassembleerd met zwaluwstaartverbindingen met push-pull openingssysteem.

Beschikbaar met vast of roterend tv-paneel, met kabelbehuizing. De mogelijkheden zijn haast oneindig. Beschikbaar met "bi-face" elementen, dit betekend dat de kast vrij in de ruimte te plaatsen is en aan alle kanten even fraai is afgewerkt. 

Rialto

Het kastensyteem Rialto is gemaakt van hardhout, omsloten door een frame van ijzer of hout met kleppen of laden gemonteerd met een zwaluwstaartverbindingen en het push-pull openingssysteem.